Privacy Statement

udg. 26. april 2018

E. I. du Pont de Nemours and Company og tilhørende datterselskaber ("DuPont") tager retten til privatliv meget alvorligt og vil derfor gerne indvi dig i, hvordan vi indsamler, bruger og videregiver oplysninger. Sammen med DuPont’s globale politik vedrørende beskyttelse af personoplysninger beskriver denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger de fremgangsmåder, vi benytter ved indsamling af oplysninger på hjemmesiden eller via mobilapplikationen, som ejes og administreres af DuPont, og hvorfra du tilgår denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger (henholdsvises "Hjemmesiden" og "Appen"), samt offline, hvor der er juridisk oplysningspligt. Når du indsender personoplysninger til DuPont, godkender du samtidig vilkårene og betingelserne i denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger.

Hvis du ansøger om en stilling via Hjemmesiden, er DuPonts brug af dine angivne personoplysninger via vores Career Center underlagt bestemmelserne i Fortrolighedspolitik for ansøgere hos DuPont.

PERSONOPLYSNINGER

Indsamlede personoplysninger hos DuPont

"Personoplysninger" er oplysninger, der identificerer dig som individ eller knytter sig til dig som identificerende kendetegn.

Personoplysninger omfatter:

  • Navn;
  • Postadresse (herunder fakturerings- og leveringsadresse);
  • Telefon- eller faxnummer;
  • E-mailadresse;
  • Kredit- og hævekortnummer;
  • Momsnummer eller CVR-nummer;
  • Nationalt ID-nummer, f.eks. CPR-nummer;
  • Virksomhedsudgivet ID-nummer;
  • Fødselsdato;
  • Privatøkonomiske oplysninger, når du ansøger om et lån;
  • Bankoplysninger, såsom konto- og registreringsnumre;
  • Adgangskoder og spørgsmål/svar til adgangskodehuskere;
  • Købshistorik.

DuPont indsamler personoplysninger, når du deltager i forskellige af vores aktiviteter, eksempelvis:

  • Når du bestiller et produkt eller en tjeneste, ansøger om et lån eller foretager en anmodning;
  • Når du registrerer et netop købt produkt;
  • Når du indsender et garantibevis;
  • Når du tilmelder dig abonnementer, teknologifora eller andre kommunikationstyper via Hjemmesiden eller Appen;
  • Når du deltager i konkurrencer, kampagner, lodtrækninger, undersøgelser eller andre former for kampagner;
  • Når du deltager i en blog eller i et forum;
  • Når vi foretager markedsundersøgelser, møder dig på messer eller ved andre events.

Vi indsamler personoplysninger for at kunne levere de ønskede tjenester og produkter til dig. Hvis du ikke oplyser de informationer, vi anmoder om, vil vi ikke kunne levere de ønskede tjenester og produkter til dig. Hvis du oplyser andre personoplysninger end dine egne til os eller til vores tjenesteydere i forbindelse med tjenesterne, er det dit ansvar at sørge for, at du har tilladelse til at afgive oplysningerne og give os tilladelse til at bruge oplysningerne i overensstemmelse med denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger.

Vi samkører personoplysninger, som vi indsamler om dig, med de personoplysninger, du oplyser til DuPont gennem andre kanaler såsom produktregistreringer, henvendelser eller markedsføringskampagner.. Disse samkørte personoplysninger vil blive brugt i overensstemmelse med denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger, så længe samkøringen består.

Sådan bruger vi personoplysninger

Vi og vores tjenesteudbydere anvender personoplysninger til professionelle formål, herunder til at:

  • Behandle dine køb og svare på dine henvendelser og spørgsmål.

o    Behandle dine betalinger, sørge for levering af dine ordrer, kommunikere med dig om dit køb og yde kundeservice.

o    Sende vigtige oplysninger til dig om Hjemmesiden eller Appen, ændringer af DuPonts vilkår, betingelser og politikker og/eller andre oplysninger af administrativ karakter.

o    Give dig mulighed for at kommunikere og interagere med andre via Hjemmesiden eller Appen (eksempelvis via en blog, et forum, en beskedfunktion, en chatfunktion, en profil eller øvrige sociale medier). Ved at anvende denne funktionalitet erklærer du over for DuPont, at du har hjemmel til at anvende og oplyse din vens navn, e-mailadresse og konti på sociale medier til DuPont.

Vi deltager i disse aktiviteter for at kunne administrere vores kontraktlige forhold til dig og/eller for at overholde gældende lovkrav.

  • Sende dig e-mailmeddelelser, sms-beskeder og anden skriftlig eller elektronisk kommunikation.

Vi deltager i disse aktiviteter for at kunne administrere vores kontraktlige forhold til dig og/eller for at overholde gældende lovkrav.

  • Personliggøre din oplevelse ved at præsentere brugertilpassede produkter og tilbud.

o    Til bedre at kunne forstå dig og således målrette vores interaktion med dig.

o    Sende markedsføringskommunikation til dig, som vi vurderer ville kunne være relevant for dig, herunder oplysninger om messer.

Vi foretager dette, hvis vi har din forudgående godkendelse, eller hvis vi har saglig interesse.

  • Give dig mulighed for at tilmelde dig konkurrencer, teknologifora og andre aktiviteter.

o    Give dig mulighed for at deltage i lodtrækninger, konkurrencer og lignende kampagner samt administrere disse aktiviteter. Enkelte af disse aktiviteter har yderligere regelsæt, som kan indeholde ekstra oplysninger om, hvordan vi bruger og offentliggør dine personoplysninger, og vi anbefaler derfor, at du læser disse regelsæt grundigt.

o    Give dig mulighed for at tilmelde dig og deltage i teknologifora og andre events med DuPont.

Vi bruger personoplysninger på denne måde for at kunne administrere vores kontraktlige forhold til dig eller med din tilladelse.

  • Opfylde DuPonts professionelle formål.

o    Til dataanalyse, revision, undersøgelse og udvikling af nye produkter, forbedring af DuPonts hjemmeside, forbedring af DuPonts tjenester, udvikling af markedsføringsevents og identifikation af brugstendenser.

Vi deltager i disse aktiviteter for at kunne administrere vores kontraktlige forhold til dig, for at overholde gældende lovkrav, for at kunne afgøre effektiviteten af markedsføringsaktiviteter og/eller fordi vi har saglig interesse i at gøre det.

Vi kan også bruge personoplysninger på en måde, som vi vurderer er nødvendig eller passende: (a) til at overholde relevant lovgivning, herunder lovgivning uden for dit bopælsland; (b) til at overholde juridisk proces; (c) til at besvare henvendelser fra offentlige myndigheder, herunder også myndigheder uden for dit bopælsland; (d) til at håndhæve DuPonts vilkår og betingelser; (e) til at beskytte DuPonts aktiviteter; (f) til at beskytte DuPonts rettigheder, privatliv, sikkerhed eller ejendom, dig eller andre; og (g) til at give DuPont mulighed for at iværksætte straksforanstaltninger eller begrænse skader, vi måtte lide.

Sådan offentliggør vi personoplysninger

Dine personoplysninger kan blive offentliggjort:

  • Inden for DuPont-koncernen til de formål, som er beskrevet i denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger.

E.I. du Pont de Nemours and Company og den lokale afdeling, du er i kontakt med, er hver især ansvarlige for at administrere fællesmængden af personoplysninger.

  • Til DuPonts eksterne tjenesteydere.

Disse tredjeparter leverer tjenester såsom hosting af hjemmeside, dataanalyse, betalingshåndtering, ordreopfyldelse, produktdistribution, levering af infrastruktur, it-tjenester, kundeservice, e-mail-leveringstjenester, kreditkortbehandling, revisionstjenester og andre lignende tjenester, som gør det muligt at levere tjenester.

  • Til tredjeparter såsom agenter, forhandlere og distributører for at muliggøre salg og distribution af DuPont-produkter og -tjenester,, herunder også markedsføringskommunikation i overensstemmelse med dine valg.
  • Til tredjepartssponsorer af lodtrækninger, konkurrencer og lignende kampagnetiltag.
  • Til tredjeparter, som kan tilbyde finansiering af dine køb af produkter eller tjenester fra DuPont.
  • For at identificere dig til andre personer, du måtte sende beskeder til via Hjemmesiden.
  • Til tredjeparter i tilfælde af omstrukturering, fusion, salg, jointventure, overdragelse, overførsel eller anden disponering over hele eller dele af DuPont-forretningen, aktiver eller varelager, herunder i forbindelse med konkurs eller lignende behandlinger.
  • Til tredjeparter i forbindelse med licensgivning, fælles udvikling eller lignende arrangementer.
  • Fra dig, når du anvender funktioner på en Hjemmeside eller App tilhørende DuPont, som giver dig mulighed for at interagere med DuPont og andre (eksempelvis via en blog, et forum, en beskedfunktion, en chatfunktion, en profil eller øvrige sociale medier).  

Når du bruger disse funktioner, skal du være opmærksom på, at alle oplysninger, du måtte indtaste, herunder navn, sted og e-mailadresse, kan blive offentlig tilgængelige for andre. Vi er ikke ansvarlige for de oplysninger, du vælger at angive via disse funktioner, og vi fraråder dig at oplyse personfølsomme oplysninger (såsom helbreds- eller kreditkortoplysninger) via disse funktioner. Når du bruger disse funktioner, slettes dine personoplysninger ikke fra Hjemmesiden eller Appen, når du ophører med at bruge Hjemmesiden eller Appen.

Vi kan også offentliggøre personoplysninger på en måde, som vi vurderer er nødvendig eller passende: (a) til at overholde relevant lovgivning, herunder lovgivning uden for dit bopælsland; (b) til at overholde juridisk proces; (c) til at besvare henvendelser fra offentlige myndigheder, herunder også myndigheder uden for dit bopælsland; (d) til at håndhæve DuPonts vilkår og betingelser; (e) til at beskytte DuPonts aktiviteter; (f) til at beskytte DuPonts rettigheder, privatliv, sikkerhed eller ejendom, dig eller andre; og (g) til at give DuPont mulighed for at iværksætte straksforanstaltninger eller begrænse skader, vi måtte lide.

ØVRIGE OPLYSNINGER

Øvrige oplysninger, vi indsamler

"Øvrige oplysninger" er alle oplysninger, der ikke identificerer dig som individ eller knytter sig til dig som identificerende kendetegn.

Øvrige oplysninger omfatter:

  • Browseroplysninger;
  • Information indsamlet via cookies, pixel tags og andre teknologier;
  • Demografiske oplysninger og andre oplysninger, du angiver;
  • Samleoplysninger;
  • Fysisk placering.

Sådan indsamler vi Øvrige oplysninger

DuPont og DuPonts eksterne tjenesteydere indsamler Øvrige oplysninger på flere måder, herunder:

  • Via din browser eller enhed.

Visse oplysninger indsamles af de fleste browsere og enheder, såsom din Media Access Control (MAC)-adresse, computertype, skærmopløsning, operativsystemversion, enhedsproducent og -model samt type og version af internetbrowser.

  • Når du bruger en App.

Når du downloader og bruger en App, har vi og vores tjenesteydere mulighed for at spore og indsamle brugsdata fra Appen, såsom din placering eller dato og klokkeslæt for, hvornår Appen på din enhed tilgår vores servere, samt hvilke oplysninger og filer der er downloadet til Appen med udgangspunkt i dit enhedsnummer.

·         Når du bruger en App, en opkoblet enhed eller et opkoblet køretøj, herunder også ubemandede luftbårne enheder.

Den fysiske placering af din enhed samt dens dato og klokkeslæt indsamles via satellit, mobilmaster, Wi-Fi-signaler eller andre teknologier. Vi kan anvende din enheds fysiske placering til at levere skræddersyede, lokationsbaserede tjenester og indhold. I nogle tilfælde har du mulighed for at give tilladelse til eller afvise denne brug og/eller deling af din enheds fysiske placering, men hvis du afviser brugen, kan vi og/eller vores partnere ikke levere skræddersyede tjenester og indhold til dig.

Oplysninger omkring dit jordbrug kan blive indsamlet, herunder, men ikke begrænset til, markspecifikke oplysninger såsom GPS-koordinater, jordbundstype, fugtmønstre, udbytte, anvendte produkter, agronomiske observationer, håndteringspraksis samt inputs såsom herbicider, pesticider samt gødning.

  • Fra dig.

Oplysninger såsom din fysiske placering samt andre oplysninger, herunder din foretrukne kommunikationsform, indsamles, når du vælger at oplyse herom. Medmindre oplysningerne gives sammen med personoplysninger, kan de ikke anvendes til at identificere dig eller en anden bruger af Hjemmesiden eller Appen.

  • Ved at samkøre oplysninger.

Samkørte personoplysninger kan ikke anvendes til at identificere dig eller en anden bruger af Hjemmesiden eller Appen. Vi anvender eksempelvis personoplysninger til at beregne procentandelen af DuPont-bruger, der har en bestemt telefonområdekode.

Læs vores politik om brug af cookies for at få mere at vide om, hvordan vi og vores tjenesteydere bruger cookies og lignende sporingsteknologier til at kunne levere målrettet reklame til dig.

Sådan bruger og offentliggør vi Øvrige oplysninger

Øvrige oplysninger kan ikke anvendes til at identificere dig, og derfor kan vi vælge at bruge og offentliggøre Øvrige oplysninger til ethvert formål. Hvis relevant lovgivning pålægger os at behandle Øvrige oplysninger som personoplysninger, anvender og offentliggør vi disse oplysninger til formål, hvor vi anvender og offentliggør personoplysninger som beskrevet i denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger.

I nogle tilfælde samkører vi Øvrige oplysninger med personoplysninger, såsom at samkøre dit navn med din geografiske placering. Hvis vi samkører Øvrige oplysninger med personlige oplysninger, såsom når vi samkører dine registreringsoplysninger med Øvrige oplysninger for at kunne levere målrettet, skræddersyet markedsføring til dig, vil disse samkørte oplysninger blive behandlet som personoplysninger af DuPont.

IP-ADRESSER

Din "IP-adresse" er et tal, som din internetudbyder automatisk knytter til den computer, du anvender.

Sådan indsamler vi IP-adresser

IP-adresser identificeres og logges automatisk i DuPont-serverlogfiler, når en bruger besøger Hjemmesiden, sammen med dato og klokkeslæt for besøget og siden eller siderne, der blev besøgt. Indsamling af IP-adresser er standardpraksis på internettet og sker automatisk på mange hjemmesider.

Sådan bruger og offentliggør DuPont IP-adresser

DuPont bruger IP-adresser til formål såsom beregning af Hjemmesidens brugstal, hjælp til diagnose af serverproblemer, administration af Hjemmesiden samt præsentation af indhold, der er skræddersyet til dit land. Vi kan også vælge at bruge og offentliggøre IP-adresser til samme formål, hvortil vi bruger og offentliggør personoplysninger. Bemærk, at vi behandler IP-adresser, serverlogfiler og relaterede oplysninger som Øvrige oplysninger, medmindre relevant lovgivning pålægger os andet.

TREDJEPARTSHJEMMESIDER

Denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger vedrører ikke, og vi er ikke ansvarlige for, beskyttelse af personoplysninger, oplysninger eller andre fremgangsmåder på tredjepartshjemmesider, herunder også tredjepartshjemmesider der linkes til fra Hjemmesiden eller Appen. Inklusionen af et link på Hjemmesiden eller i Appen udgør ikke en blåstempling af den linkede hjemmeside fra DuPonts side. Vi er ikke ansvarlige for indsamlingen, brugen eller offentliggørelsen af oplysninger eller for politikker og praksisser for håndteringen af sikkerhed hos enhver appudvikler, appudbyder, social medie-platformudbyder, operativsystemudbyder, trådløs tjeneste-udbyder eller enhedsproducent, herunder også håndteringen af personoplysninger du oplyser til andre organisationer via eller i forbindelse med Appsene.

UNDLAD SPORING

DuPont understøtter for øjeblikke ikke "do-not-track"-signaler fra browsere.

SIKKERHED

DuPont bruger rimelige organisatoriske, tekniske og administrative foranstaltninger til at beskytte personoplysninger i DuPonts besiddelse. Ingen dataoverførsel via internettet og intet datalagersystem kan dog yde en 100 % sikkerhedsgaranti. Ved mistanke om, at din interaktion med DuPont ikke længere er sikker, skal du straks gøre os opmærksom på problemet via de muligheder, der er beskrevet i afsnittet "Kontakt DuPont" herunder.

VALGMULIGHEDER OG ADGANG

Dine valgmuligheder vedrørende DuPonts brug og offentliggørelse af dine personoplysninger

DuPont giver dig mange valgmuligheder vedrørende vores brug og offentliggørelse af dine personoplysninger til markedsføringsformål. Ved at kontakte vores Inquiry Management Center kan du fravælge at modtage fremtidige elektroniske markedsføringshenvendelser og anmode om, at vi ikke dele dine personoplysninger med tredjeparter uden for koncernen til deres markedsføringsformål.

Vi vil forsøge at imødekomme din(e) anmodning(er), så snart det er praktisk muligt. Bemærk, at du fortsat kan modtage vigtige administrative henvendelser fra DuPont, selv om du fravælger at modtage markedsføringshenvendelser fra DuPont, og at det ikke er muligt at fravælge at modtage administrative henvendelser.

Sådan tilgår, ændrer og skjuler du dine personoplysninger

Hvis du ønsker at anmode om at gennemse, rette, opdatere, skjule eller slette, eller at klage over, begrænse eller på anden vis begrænse DuPonts brug af, dine personoplysninger, som tidligere er blevet oplyst til DuPont, eller hvis du ønsker at modtage en elektronisk kopi af dine personlige oplysninger med det formål at overføre dem til en anden virksomhed (for så vidt denne ret til flytning af data er omfattet af relevant lovgivning), beder vi dig kontakte vores Inquiry Management Center.

I din henvendelse beder vi dig specificere, hvilke oplysninger du ønsker at ændre, om du ønsker at skjule dine personlige oplysninger i en DuPont-database eller alle andre begrænsninger, du ønsker at DuPont skal følge for så vidt angår brugen af dine personoplysninger. Vi vil forsøge at imødekomme din anmodning, så snart det er praktisk muligt.

OPBEVARINGSPERIODE

Vi opbevarer dine personoplysninger så længe, det er nødvendigt for at kunne opfylde de formål, der er beskrevet i denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger, medmindre lovgivningen pålægger os en længere opbevaringsperiode.

Kriterierne til fastlæggelse af vores opbevaringsperioder omfatter:

·         Varigheden af vores forretningsforbindelse og den periode, vi efter anmodning har leveret tjenester til dig;

·         Lovkrav, som vi er underlagt (bestemte typer lovgivning pålægger os f.eks. at føre optegnelser over dine transaktioner i en bestemt periode, inden vi må slette dem); eller

·         Opbevaring er tilrådelig med henblik på vores juridiske status (f.eks. i forbindelse med relevante forældelseslove, retstvister eller myndighedsundersøgelser).

BØRNS BRUG AF HJEMMESIDEN

DuPont er forpligtet til at beskytte børns privatliv, og vi opfordrer forældre og værger til at indtage en aktiv rolle i deres børns aktiviteter på internettet. DuPont målretter ikke Hjemmesiden eller Appen mod børn under seksten (16) år og indsamler ikke vidende personoplysninger fra børn med det formål at sælge produkter eller tjenester. DuPont deltager i udvalgte undervisningsprogrammer, der medvirker til at skabe opmærksomhed omkring naturvidenskab og miljøspørgsmål i både skole- og samfundsregi.

OVERFØRSEL PÅ TVÆRS AF GRÆNSER

Dine personoplysninger kan gemmes og behandles i et hvilket som helst land, hvor vi har faciliteter, eller hvor vores tjenesteudbydere driver virksomhed, herunder i USA, hvor der kan gælde andre databeskyttelseslove end i dit land.

Hvis du opholder dig i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS): Nogle ikke-EØS-lande er udpeget af Europa-Kommissionen som lande, der yder tilstrækkelig databeskyttelse målt efter EØS-standarder (se den fuldstændige liste over lande). Ved overførsler fra EØS til lande, der ikke vurderes at yde tilstrækkelig databeskyttelse, har vi etableret tilstrækkelige foranstaltninger såsom standardkontraktklausuler vedtaget af Europa-Kommissionen til beskyttelse af dine personoplysninger. Du kan modtage en kopi af disse foranstaltninger ved at "Kontakte DuPont" (se herunder).

PERSONFØLSOMME OPLYSNINGER

Vi anmoder dig om, ikke at sende eller angive personfølsomme oplysninger (eksempelvis oplysninger om race eller etnisk oprindelse, politiske holdninger, religion eller andre trosspørgsmål, helbredsoplysninger, straffeattester eller medlemsskab af fagforeninger) til DuPont via Hjemmesiden eller Appen eller på anden måde.

ÆNDRINGER AF DENNE ERKLÆRING OM BESKYTTELSE AF PERSONOPLYSNINGER

Vi forbeholder os retten til at ændre denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger. Se oversigten "SENESTE ÆNDRING" øverst på denne side for at se, hvornår denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger senest er blevet ændret. Ændringer af denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger træder i kraft, når den ændrede erklæring offentliggøres på Hjemmesiden eller i Appen. Brug af Hjemmesiden eller Appen efter offentliggørelse af ændringerne udgør din godkendelse af den ændrede erklæring om beskyttelse af personoplysninger.

KONTAKT DUPONT

Hvis du har spørgsmål om denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger, kan du kontakte os telefonisk på 855-569-0964 (afgiftsfrit nummer), via webformularen om indsigt i personoplysninger eller ved at skrive til følgende adresse:

DuPont Product Information Service – EMEA

DuPont Asturias S.L.
Valle de Tamon-Nubledo
33469 – Tamon – Carreno
Asturias, Spain
Tel. +800 3876 6838
Fax:+34 9 1272 5237

YDERLIGERE OPLYSNINGER FOR EØS

I EØS kan du indsende en klage til din nationale eller regionale datatilsynsmyndighed, såfremt du oplever brud på gældende lovgivning om databeskyttelse. Du kan se en liste over datatilsynsmyndigheder på Europa-Kommissionens hjemmeside.